dagbesteding op de Zorgboerderij dagbesteding op de Zorgboerderij dagbesteding op de Zorgboerderij
Stichting
    Christelijke Zorgboerderij Krimpenerwaard

Dagbesteding voor volwassen hulpboeren

De activiteiten die geboden worden bestaan uit het helpen verzorgen van de dieren op de boerderij. Maar ook knutselactiviteiten en activiteiten van huishoudelijke aard worden gedaan.

Peter is veel aan het verbouwen op de boerderij, het helpen daarmee word door veel deelnemers als leuke manier gezien om zich voor te breiden op de arbeidsmark. (timmerwerk / verven / terrein aanleg)

Waar bij de ene cliŽnt meer de nadruk zal leggen op Arbeidstoeleiding en bij de ander meer op welzijn bevinding, zal iedere deelnemer kunnen zeggen, dat hij naar zijn vermogen helpt de boerderij zijn bestaansrecht te geven. Waardoor een gevoel van waardering ontstaat, door ondanks je eigen beperking toch iets voor andere te kunnen beteken.

Volwassen dagbesteding kan bestaan uit verschillende disciplines.
- Het bevorderen van de zelfredzaamheid.
- Het vergroten van de eigenwaarde en welzijn bevinding.
- Arbeidstoeleiding (arbeidshouding, arbeidsprestaties, motorischecompetenties)

Hulpboeren leren door bezig te zijn op de boerderij zich voorbereiden op de arbeidsmarkt. Denk aan het vertrouwen en ervaren van het eigen kunnen. Tevens worden de nodige vaardigheden aangeleerd die te maken hebben met de Arbeidshouding, Motorische ontwikkeling en verder in het ontwikkeling proces de arbeidsprestaties.

Dagbesteding voor groepen clienten.

Tomas huizen, woonvoorzieningen, gemeenten en andere zorginstellingen kunnen contact met ons opnemen voor een maatwerk dagbesteding voor groepen cliŽnten. Eventueel ook in combinatie met vervoer!

Copyright© 2010: Stichting Christelijke Zorgboerderij Krimpenerwaard. Alle rechten voorbehouden.